Ha nem vagyunk romantikus beállítottságúak, és nem akarunk hagyományosak  sem lenni valami extrém és igazán egyedi megoldást kell találnunk az eljegyzési gyűrű körítésének. Ez nem olyan nehéz dolog, mint amilyennek elsőre tűnhet. Csak használjuk fantáziánkat. Vagy, ha teljesen lefagytunk, és nem jut eszünkbe semmi, választhatjuk azt a megoldást is, hogy nem a helyszínt vagy a körülményeket variáljuk, hanem a gyűrűt tesszük kivételessé. De ezt jól meg kell gondolni, mert nem mindenki vevő az ilyen jellegű újításokra. Ma már rengeteg féle újító gondolatú eljegyzési gyűrű létezik, csak győzzünk válogatni.

A legextrémebbek

Összegyűjtöttem pár igazán extrém eljegyzési gyűrűt érdekességként.

–          A hosszú távú jövő záloga lehet az olyan eljegyzési gyűrű, amit a SpaceWeb lengyel cég állít elő. Ha abszolút semleges közegben találkoznánk ezzel a felállással, akkor is sejtenénk, hogy itt valami furcsaságról lesz szó. Az eljegyzési gyűrű kollekció, amit az Űrbe lőttek Juri Gagarin űrutazásának 50. évfordulója alkalmából készült. Minden évben egyszerre több pár eljegyzési gyűrűt lőnek ki, melyek megkerülik a Földet, majd visszatérés után kerülnek a pár tényleges tulajdonába. A gyűrűk ára igen borsos, körülbelül 23.000 dollár. Úgy gondolom egyébként az ötlet eredeti, és igazán egyedi is, az pedig egyénfüggő, hogy kinek ér meg ez 23.000 dollárt.

eljegyzesi-gyuru–          Extrém eljegyzési gyűrűkhöz juthatunk, ha James Binnion fémműves által készített gyűrűket vásárolunk. Binnion ugyanis a szamuráj kardok készítésénél alkalmazott technikával készíti saját eljegyzési gyűrű készletét. A technika lényege abban rejlik, hogy több réteg fémet egyesítenek, ezzel egyedibb megjelenést kölcsönöznek a gyűrűnek, a kardoknál azonban inkább az dominált, hogy ezáltal növekszik a kard erőssége. Minden gyűrű egyedi, az áruk darabonként változik, leginkább az egyesített fémrétegek mennyisége befolyásolja.

–          A következő eljegyzési gyűrű számomra inkább vicces, mint extrém, de az biztos, hogy furcsa. Meg lehet vásárolni a Twilight-os eljegyzési gyűrű másolatát, ez az a gyűrű, amit a filmben a hős szerelmes vámpír ad kedvesének.  A különleges eljegyzési gyűrűért körülbelül 400 000 Forintot kell fizetni.

–          A következő különleges eljegyzési gyűrű Josien Pieters designer által lett megalkotva. A kollekció Reality Check Wedding Ring néven fut, ezek a gyűrűk három féleképpen hordhatók, attól függően, hogy milyen státuszban viseljük őket Az első pillangós stílusú a kezdeti boldog, önfeledt stádiumot szimbolizálja. A második kinézetében egy ketrechez hasonlít, és ezzel a házas életet jeleníti meg, míg a harmadik státuszú gyűrű a fogót, és ezzel a válást szimbolizálja. Az biztos, hogy alaposan meg van tervezve a kollekció, bár nem tudom, hogy mit szólna az a hölgy, aki ilyet kap eljegyzési gyűrű dobozában.

eljegyzesi-gyuru-gyuruk

–          Vannak olyan eljegyzési gyűrűk valamint jeggyűrűk is, amik a csavarok mintájára készültek. Az egyik a csavart, a másik a hozzá illő anyát jeleníti meg, ezzel szimbolizálva az összetartozást.

–          Vannak olyan különlegesebb eljegyzési gyűrűk, melyeken csak kisebb változásokat végeztek, mint például a kő fordított behelyezése.

–          Swarowski kristályos egyedi eljegyzési gyűrűkkel is találkozhatunk. Ezek inkább az informatika kedvelőit célozták meg, USB flash-sel vannak ellátva. A kő lecsavarható, és ezek után az ékszer pendriveként használható.

–          Gyártanak anti eljegyzési gyűrűket is. Ehhez nem is kívánok többet hozzá fűzni.

Az eljegyzési gyűrű, nem csak formailag újult meg, hanem az anyaghasználat szempontjából is. Készülhetnek műanyagból, gumiból, vagy alumíniumból is. Mindenki kedvére válogathat a különleges gyűrűkből.

Hozzászólások nincsenek engedélyezve.